Cafe Visthusets Meny

På Café Visthuset i Töreboda serverar vi ett brett sortiment. Oavsett om du är, fikasugen eller hungrig på något matigare, vill ha något svalkande kallt eller något värmande, så har vi något för dig! Nedan kan du ta del av vårt utbud.

Riktigt gott kaffe!

Vi gillar riktigt gott kaffe! Med olika bryggmetoder och bönor som på olika sätt lyfter kaffets smaker vill vi dela med oss av en kaffeupplevelse och förmedla kaffekunskap. Vi köper vårt kaffe från Johan och Nyström Kafferostare och Tehandlare. Kaffet är certiferat enligt Fairtrade eller Direct Trade, vilket är två märkningar där en stabil handelsrelation och schysst betalt är viktiga ingredienser, precis som miljösatsningar. Allt för att vi ska kunna servera Göta kanals bästa kopp kaffe! Om du vill ta med dig vår goda kaffeupplevelse hem så finns bönorna att köpa med sig hem i vår butik, hela eller malda.

Brunch

På söndagar serverar vi vår somriga brunch med massor av fräscha godsaker såsom finpizza, färsk frukt, våfflor, småtugg och såklart en liten sötsak till!

Helt enkelt allt som behövs för sköna söndagsmorgnar!

Brunchen öppen söndagar kl. 10-14

Vuxen: 145 kr
Barn: 75 kr

Fika

Får det lov att vara något sött till kaffet?

Vi bakar alla sötsaker i caféet själva. Välj bland godsaker för både stora och små.

Den lokala glasstillverkaren Klings glass levrerar både lösglass och styckglass till oss. Välj mellan ett brett urval av klassiska och nya smaker!

En klassiker och mycket populärt bland både barn och vuxna är våra våfflor, som vi gräddar färsk på beställning. Våfflorna serveras med lokalproducerad sylt och en klick grädde.

På riktigt varma sommardagar kan det vara gott med en kall dricka. Vi erbjuder därför även cider, isté, must, saft, läsk och lättöl från flera olika lokala producenter.

Lunch

I Café Visthusets sortiment finns förutom kaffe och sötsaker också matigare alternativ för den hungrige. Vi jobbar med lokala varor av hög kvalitet, många av dessa varor hittar du dessutom i vår butik så att du kan njuta av dem även hemma.

Pajer

Prova våra fina pajer med sallad. Sortimentet varierar något från dag till dag men innehåller oftast Taco, Kyckling, Grekisk, och Lax & Spenat

Grillade mackor

Våra populära grillade smörgåsar med sallad är ytterligare ett lunchalternativ. Dessa gör vi på surdegsbröd, bakat i vårt egna bageri, och med sallad från Söråsens grönsaker, bara 2 km bort.

Våra varianter på smörgåsar är:
Tomat, mild Gäseneost och basilika (Vegetarisk)
Varmrökt klakonbröstfilé med färskost och ärtskott
Kryddig lammkorv och mild Gäseneost
Pulled Turkey med hemgjord barbequesås och vår picklade rödlök